Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of onvoldoende is verzekerd.

Koffer met paraplu erboven en vliegtuig op achtergrond
Nieuws
Datum: 19-09-2024

Eurocross had topdrukte verwacht op de Europese wegen vanwege de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs en het EK in Duitsland. Maar uiteindelijk waren er maar weinig reizigers die in de problemen kwamen door de sportzomer. Parijs is tijdens de Olympische Spelen goed omzeild door vakantiegangers en ook het aantal gevallen van autopech viel mee.

Weinig meldingen noodweer
Daarnaast was het aantal meldingen als gevolg van extreme weersomstandigheden dit jaar laag. Alarmeringen als gevolg van noodweer of bosbranden bleven uit en dat is uitzonderlijk. In totaal ontving de alarmcentrale 26.000 telefoontjes van mensen die hulp nodig hadden vanwege autopech. De meeste kwamen uit Frankrijk, Duitsland en Italië.

Tijgermug
Opvallend: het aantal meldingen van dengue – een virale infectieziekte die ontstaat door een muggenbeet – is verdubbeld ten opzichte van 2023. Door de opmars van de tijgermug, die het virus verspreidt, komt dengue steeds meer voor in Europa en ook in Nederland. Eurocross roept daarom op om reizigers voor te lichten over het voorkomen en behandelen van deze ziekte.

Veel reizigers onvoldoende verzekerd
Verder ziet de alarmcentrale een flinke stijging van het aantal vakantiegangers dat onvoldoende is verzekerd. Vorig jaar kreeg Eurocross nog een paar keer per week dit soort meldingen, nu was dat dagelijks. Dit leidt soms tot schrijnende situaties waarbij de kosten torenhoog oplopen.

Reisverzekering controleren
Wilt u voorkomen dat dit laatste u kan overkomen? Laat ons dan uw reisverzekering controleren. Gratis en vrijblijvend! Neem gerust even contact met ons op en we regelen het voor u.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram